معرفی محصولات و مواد اولیه

معرفی ذرت

ذرت در گروه غلات قرار می گیرد. مواد مختلفی در ساختار ذرت وجود دارند که شامل نشاسته، پروتئین، فیبر، روغن، خاکستر، رطوبت و مقداری مواد معدنی و ویتامین می باشد. به طورکلی، یک دانه ی ذرت از چهار جزء اصلی تشکیل شده است که عبارت اند از: نشاسته، گلوتن (پروتئین)، فیبر (به همراه پوسته) و جوانه.

کاربرد ذرت

دانه ی ذرت را می توان هم به عنوان یک محصول کشاورزی به صورت خام مصرف کرد و هم در صنعت از آن برای تولید محصولاتی مثل نشاسته و شیرین کننده ها استفاده نمود. به طور کلی ذرت در موارد زیر کاربرد دارد.

قیمت-گلوکز-مایع

گلوکز

معرفی گلوکز

گلوکز با فرمول مولکولی C۶H۱۲O۶ یک کربوهیدرات است و مهم ترین قند در سوخت و ساز بدن محسوب می شود. گلوکز به صورت کریستال های سفید رنگ است و به راحتی در آب حل می شود. لذا هم به صورت جامد (پودر) و هم به صورت مایع (شربت غلیظ) تولید و عرضه می شود.

کاربردها

گلوکز به واسطه ی مشخصاتی که دارد، کاربردهای متعددی پیدا کرده است که به شرح زیر است.

۱- صنایع غذایی

۲- داروسازی

۳- صنایع چرم سازی

فروکتوز

معرفی فروکتوز

فروکتوز ایزومری از گلوکز می باشد و فرمول مولکولی آن مانند گلوکز است (C۶H۱۲O۶). فروکتوز به نام قند میوه مشهور است و در عسل، میوه های درختی و زمینی، سیب، گلابی، توت ها، خرما، گل ها و سبزیجات یافت می شود. این ماده در گیاهان ممکن است هم به صورت مونوساکارید موجود باشد و هم به صورت ترکیب با گلوکز.

کاربردها

سوربیتول

معرفی سوربیتول

سوربیتول به فرمول شیمیایی C۶H۱۴O۶ و ساختار نشان داده شده در شکل ، یک الکل قندی است که در طبیعت یافت می شود و در بدن انسان نسبت به دیگر قند های معمولی آهسته تر متابولیزه می شود. سوربیتول محصول هیدروژناسیون قسمت آلدهیدی گلوکز است که یک گروه هیدروکسیل به آن اضافه می کند. سوربیتول یک الکل قندی کم کالری است که از دکستروز تولید می شود. به صورت شیمیایی یک الکل هگزاهیدریک است و با عنوان هگزاتول ( )D-glucitol ،D-sorbitol ،hexatol نیز شناخته می شود. سوربیتول به صورت طبیعی در قسمت های شیرین بسیاری از میوه ها مانند خانواده توت فرنگی، گلابی و سیب وجود دارد و اولین بار نیز در سال ۱۸۷۲ از میوه استخراج گردید.

کاربردها

اسید لاکتیک

معرفی اسید لاکتیک

لاکتیک اسید با فرمول CH۳CH(OH)COOH یک اسید آلی با گروه عاملی کربوکسیل و هیدروکسیل است. ساختار مولکولی آن در شکل نشان داده شده است. نام شیمیایی آن ۲-S-هیدروکسی پروپانوئیک اسید می باشد. این اسید از جوانه ی کربوهیدرات های ساده مثل گلوکز، ساکاروز و لاکتوز حاصل می شود. به صورت طبیعی نیز در اثر فعالیت شدید بدنی در ماهیچه ها تولید می گردد.

کاربردها

۱- صنایع غذایی

۲- داروسازی

۳- آرایشی

۴- شوینده ها

۵- قرص های حشره کش

۶- تولید مونومرها (پیشساز پلیمرها)

۷- تولید پلی لاکتیک اسید

پلی لاکتیک اسید

معرفی پلی لاکتیک اسید

پلی لاکتیک اسید یا پلی لاکتید یک پلیمر زیست تخریب پذیر است که از ذرت، ریشه ی گیاه کازاوا و یا از نیشکر تولید می شود. مواد اولیه ی تولید پلی لاکتیک اسید قابل تولید مجدد هستند. بنابراین این پلیمر به عنوان یک بیوپلاستیک نیز شناخته می شود. این محصول بر خلاف اسمش یک پلی اسید نمی باشد. پلی لاکتیک اسید یک نوع پلی استر آلیفاتیک است که فعال زیستی بالایی دارد.

کاربردها

بررسی فنی

Glucose Complex

مجتمع گلوکزی شامل واحدهای تولید نشاسته، گلوکز، فروکتوز، سوربیتول، لاکتیک اسید و پلی لاکتیک اسید می باشد. هدف از راه اندازی این مجتمع، تولید محصولات پایین دستی نشاسته و گلوکز یعنی فروکتوز، سوربیتول و پلی لاکتیک اسید از ذرت می باشد.